Hoe verzorg je best je pas geschoten oorbel?

Hoe verzorg je best je pas geschoten oorbel?

Nazorg bij gaatjes schieten:

Wat kan je doen om je pas geschoten oorbel zo goed mogelijk te laten genezen?

Tip 1: Raak je oorbel zo min mogelijk aan.
Tip 2: Als je je oorbel verzorgt, doe je dit steeds met propere handen.
Tip 3: Probeer zeker te voorkomen dat je haartjes vastdraait in de oorbel.

Ik raad aan om de eerste weken na het prikken van een oorbel deze verzorging toe te passen? 

  • Eerste week: 1x /dag druppelen met ontsmettingsmiddel rond de oorbel (deze niet verwijderen) – met propere handen ze eens rond draaien.
  • Tweede week: 1x/dag draaien met propere handen.
  • Derde tem vijfde week: 1x/week draaien met propere handen.
  • Vanaf zes weken mag je andere oorbellen aandoen. Voor het wisselen van de nieuwe oorbel: de oorlel en de oude oorbel goed ontsmetten voor het insteken. Ontsmet ook de oorbel die je erin gaat steken goed. Als je een beetje terramycine oogzalf hebt, mag je dit op het staafje doen. Dit zorgt dat als er toch nog een wondje is, dit mooi zal genezen. 
  • Het eerste jaar altijd oorbellen dragen, anders groeit het gaatje opnieuw toe.

 

Wat te doen bij problemen?

 

  • Als je oorlel begint te zwellen: ontsmet je oorbel en oorlel, haal vervolgens je oorbel uit je oor. Eens verwijdert, ontsmet je opnieuw zowel je oorbel als je oorlel. Doe terramycine oogzalf op staafje van de oorbel en steek deze weer in. Blijven dit 1x/dag herhalen tot de infectie weg is. Dit zou na een paar dagen voorbij moeten zijn.
  • Blijft het probleem bestaan, dan stap je best over naar een oorringetje (ringie: https://lieswambacq.com/products/oorbel-in-14k-geel-of-wit-goud-ringie?_pos=3&_psq=ringie&_ss=e&_v=1.0). Ook op het ringetje doe je de eerste keer  terramycine zalf. Laat het ringetje er even insteken als het niet te veel pijn doet. Ze noemen zo'n ringetje een zweerringetje, dit zorgt dat je oor mooi kan genezen.
  • Indien ook dit niets oplost en de infectie heel veel pijn doet, haal je de oorbel uit je oor en laat alles genezen. Nadien kan je een nieuw gaatje laten schieten.

 

Oorpiercings op een rij. Verschillende groottes en materialen.