Stijl en techniek

Ik ben Lies, goudsmid en juweelontwerpster. Op basis van mijn persoonlijke stijl en specifieke technieken, heb ik een volledig eigen collectie uitgebouwd die te koop is in mijn shop. Het zijn stuk voor stuk unieke ontwerpen die ik voor mijn droomklanten heb gecreëerd.
Daarnaast ontwerp ik ook graag en veel op maat.

Interesse? Maak HIER een afspraak en kom langs!

Stijl & techniek. 

Ik kies er bewust voor om juwelen te creëren die je kan koesteren en zoveel en zo vaak mogelijk kan dragen. Daarom is het voor mij zo belangrijk dat de materialen die ik hiervoor gebruik duurzaam zijn. 

Qua edelmetalen werk ik daarvoor waar kan met gerecycled zilver en goud 18K in geel, rood, rosé, wit of champagne wit goud, afgewerkt met parels of edelstenen. 

De bijzondere structuur die ik mijn juwelen graag meegeef, is echt mijn handelsmerk geworden. Zoals je kan zien bij de juwelen in mijn webshop, hou ik van patronen, waarvoor ik mijn inspiratie haal uit mijn persoonlijke speurtochten naar oudere, doorleefde objecten met een verhaal.

Daarbij gaat mijn voorkeur uit naar items die net wat anders zijn qua vorm en kleur. Bij mij vind je met andere woorden niet meteen de minimalistische, strakke of gladde juwelen, maar eerder die sieraden met een wat vintage look of een organische vormgeving.

 

Als goudsmid werk ik met de ‘verloren was techniek’. Dit is een heel oude techniek, die toelaat om organisch te werken en die er bovendien voor zorgt dat het gecreëerde juweel uniek is. De wassen vorm verdwijnt immers wanneer het gips, dat rond de moule geplaatst wordt, eerst wordt verhit en vervolgens wordt ondergedompeld in water om het juweel eruit te halen.

In mijn creatieproces werk ik bovendien samen met een fijn team van vakmensen: het extra paar handen van goudsmid Barbara en de kunde van Steven, die de stenen zet. 
Voor maatwerk doe ik dan weer graag een beroep op de kennis van diamantaire Chris en gemmoloog Jonathan voor het uitzoeken van de edelstenen. 
Voor de administratie werk ik samen met Tinneke. Een vrouw die elke creatieveling aan haar zij zou moeten hebben.

Het maakt me telkens opnieuw ontzettend blij, eens een juweel klaar is en het opgepikt wordt door een heel gelukkige klant.