Over Lies

“Ik zou mode studeren. Dat stond als een paal boven water. Ook al volgde ik geen kunstonderwijs. Ook al vonden mijn ouders het maar niks. Ik moest en ik zou. Ik creëerde outfits voor mijn barbies en droeg zelf de meest zotte kledij.” 

Vandaag, nu zoveel jaar later ben ik goudsmid en juweelontwerpster

Hoezo?!

Dankzij een artikel over het gekende ontwerpersduo Wouters & Hendrix. Goudsmid leek me meteen wel wat en ik besloot om de opleiding Master of Art in Hasselt te volgen.
Mode kon ik nadien nog bijstuderen, stelde ik mezelf gerust. 

Niet veel later wist ik het: “Dit is het”. 

Ik ontwikkelde al snel een voorliefde voor metaal en stenen en zag mezelf meteen grootse ontwerpen creëren onder eigen naam voor al even grote modebedrijven.
Tot ik tijdens mijn stage van achter mijn werkbank de mooiste en meest persoonlijke verhalen hoorde die vaak zo eigen zijn aan juwelen. Het draait écht allemaal om unieke stukken verbonden aan unieke verhalen, gemaakt voor unieke mensen. Helemaal anders dan de wereld van de grote en best onpersoonlijke mode industrie, besefte ik daar.

De daaropvolgende jaren werkte ik niet alleen met en voor andere goudsmeden, ik begon al vrij snel, sinds 2009, met maatwerk voor klanten. Ik volgde bijkomende stages, stond op tal van beurzen en markten en creëerde collecties voor winkels.
Het vele werk en de fijne ervaringen zorgden er ervoor dat ik meer en meer mijn eigen unieke stijl ontwikkelde en ik bovendien gaandeweg een persoonlijke collectie wist uit te bouwen om uiteindelijk in 2017 heel bewust en overtuigd te kiezen voor het absolute maatwerk en eigen unieke juwelen in mijn shop.

Ondertussen durf ik, met meer dan 10 jaar fulltime goudsmid op de teller te zeggen dat mijn juwelenmerk Lies Wambacq er staat en dat ik het met zoveel passie doe. 

Ik ben vandaag, nu zoveel jaren later, met andere woorden nog steeds en meer dan ooit goudsmid en juweelontwerpster. 

Voor klanten die houden van juwelen met een uniek verhaal, een warme herinnering, een persoonlijke waarde.
Voor klanten die geïnspireerd worden door mijn wat aparte, organische en gelaagde stijl.
Voor klanten die hun juweel graag en vaak willen dragen als een stukje van henzelf.

 

Maak je graag een afspraak voor een persoonlijk ontwerp? Je bent zo welkom! Klik hier.

 

  

Tuurlijk ben ik meer dan goudsmid en juweelontwerpster alleen. 

Mijn faits divers die jou misschien ook wel boeien? 

  • Ik ben momenteel vooral mama van Dante (2018) en Isala (2021);
  • Ik ben sinds mijn 16de de highschool sweetheart en ondertussen vrouw van Pieter, die als zelfstandige 3 platenlabels runt;
  • Ik ben goudsmid en juweelontwerpster en vind het nog elke dag jammer dat er maar 24 uur in een dag zitten. Zo groot is de passie voor mijn job;
  • Ik ben de vierde uit een gezin van vijf, wat allicht mijn voorliefde voor volk rond me heen mee bepaald heeft én mijn groot plantrekkerij-gehalte;
  • Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder mijn aloude vriendinnengroep die me telkens opnieuw tonnen energie bezorgt. Bij hen kom ik echt thuis.
  • Ik heb een enorme voorliefde voor reizen. Liefst ver, naar streken waar ‘alles anders is dan thuis’, al trokken we ook al met een busje door heel Europa