Saffier, geboortesteen van de maand september

Saffier, geboortesteen van de maand september

Van diepblauw over roze tot prachtig groen, saffier komt voor in veel meer tinten dan enkel blauw. Wist je dat dit ook mijn favoriete steen is?  Ik werk ontzettend graag met saffier omwille van zijn prachtige diepe tinten en omdat het een harde steen is die je een leven lang kan dragen. Het is dan ook de steen die het vaakst gekozen wordt bij maatwerk.

De Romeinen en Egyptenaren prezen de saffier als heilige steen van de waarheid en de boeddhisten dragen hem nog steeds als talisman voor geluk in het huwelijk. Saffier is dus een uitermate geschikte steen voor een trouw- of verlovingsring of natuurlijk gewoon voor jezelf als geboortejuweel.

Ring 18K geelgoud met groene saffier verlovingsring juweelontwerpster Leuven

Een aantal wist-je-datjes over saffier:

  • Er zijn saffieren die van kleur veranderen als je ze in onder ander licht bekijkt en saffieren die twee of meer kleuren hebben.
  • Padparadscha is een unieke saffier die enkel voorkomt in Sri Lanka en een mooie roze-oranje kleur heeft. Padparadscha is Sri Lankaans voor lotusbloem.
  • Saffier vind je in verschillende landen zoals Sri Lanka, Thailand, Tanzania, Australië.
  • Saffier behoort tot de korund familie waar ook robijn toe behoort.
  • De steen staat voor trouw en oprechtheid en versterkt je intuïtie.

 

Geboortesteen september saffier juweelontwerp Leuven

Heb je vragen over maatwerk of kom je graag vrijblijvend eens kijken naar mijn afgewerkte stuks met saffier of andere stenen? Kom gerust eens langs in mijn atelier. Ik ontvang je met veel plezier om jouw droomjuweel te bespreken bij een lekker koffietje. Hier kan je jouw afspraak maken. Tot snel?

Hieronder kan je nog een aantal foto's zien van hoe saffier gewassen wordt op de vindplaats, hier in Birma.

Geboortesteen september saffier juweelontwerp Leuven