Trouwring en verlovingsring samen dragen, doen of niet?

Trouwring en verlovingsring samen dragen, doen of niet?

Vraag jij je ook af of je je trouwring en verlovingsring samen aan dezelfde vinger kan dragen of dat je de ene links en de andere rechts moet dragen? Er is eigenlijk geen vaste regel hierin maar ik geef je graag mijn advies zodat je er rekening mee kan houden bij de keuze van het ontwerp.

Als je iemand bent die niet veel ringen draagt dan kan je je trouwring en verlovingsring best afzonderlijk van elkaar dragen. Wanneer je ze bij elkaar draagt dan slijten ze makkelijker. Goud is een erg hard en duurzaam materiaal dat niet snel slijt maar door de ringen jarenlang te dragen worden ze op lange termijn een beetje dunner. Dat proces versnelt als je meerdere ringen bij elkaar draagt. Een andere tip hierin is om je ringen aan de hand die je het minst gebruikt te dragen, voor rechtshandigen is dat dus hun linkerhand. Zo zijn de ringen het minst onderworpen aan slijtage. Trouwringen worden meestal ook links gedragen.

Wil je de ringen toch graag samen dragen dan kan je leuke dingen doen met het ontwerp. Enkele ideeën op een rij:

  • Creëer meer contrast door verschillende patronen te kiezen. De ene ring glad en de andere met een leuke textuur bijvoorbeeld.
   Hartvormige verlovingsring samen met trouwring
  • Speel met verschillende kleuren door de ene ring in geelgoud en de andere ring in witgoud te nemen.
   klassieke verlovinsgring samen met trouwring
  • Laat je trouwring mooi aansluiten op je verlovingsring door je trouwring in een boogje rond je verlovingsring te laten lopen.
   trouwring in v vorm voor rond verlovingsring
  • Let er op dat beide ringbanden even breed zijn. 
   rood goud samen met wit goud
  • Tenzij je er net van houdt om het onderscheid hierin te leggen en de ene ringband heel breed te nemen en de andere juist heel smal.

  • Brede geel gouden trouwring bij fijne verlovingsring

De zomermaanden zijn meestal een populaire periode om de liefde van je leven ten huwelijk te vragen. Ben je van plan om dé vraag deze zomer te stellen met een juweel van mijn hand? Maak dan hier je afspraak in mijn goudsmidatelier in Leuven. Dat doe je best voor 1 juli 2023, zo ben je zeker op tijd. Als je nog niet helemaal weet wat je zoekt dan help ik je graag in je zoektocht naar de perfecte verlovingsring waarmee je zeker zal scoren.

Wil je al eens kijken welke verlovingsringen er voorradig zijn? Klik dan hier.