Wat als je ineens allergisch lijkt te zijn aan je ring?

Wat als je ineens allergisch lijkt te zijn aan je ring?

Rode pikkende uitslag die je ineens aan je ring krijgt, elke keer als je hem aandoet heb je er last van? 
Dan zijn er twee vragen. 
Heb je van in het begin allergisch gereageerd? Of is it pas iets recent? 
Als het recent is, heeft het vaak niks met het metaal te maken, maar eerder met een bacterie of iets anders dat in de gaatjes van de ring is gekropen (bijvoorbeeld de gravure) en waarop je reageert. Dan kan je eens proberen om de ring in een warm ultrasoon badje te steken (kan je bijvoorbeeld op bol.com kopen) of de ring eens goed in heet water te leggen met afwasmiddel en dan goed schuren met een oude tandenborstel. 
Draag de ring pas terug als je vinger helemaal genezen is, anders blijf je de ring terug infecteren en begint het terug opnieuw. 
Opgelet! Doe dit niet met een parel die gelijmd is. Beperk je daar tot het goed ontsmetten van de band en eventueel de band in de ultrasoon te steken, maar de parel niet. 
Mijn collega goudsmeden en ik horen steeds vaker van klanten die hier last van hebben sinds de vele ontsmettingsmiddelen in omloop zijn. 
Krijg je het direct als je de ring krijgt, zou ik zeker ook bovenstaande eens proberen. Wie weet is het iets dat er nog in vast zit. Blijft het probleem zich stellen, neem dan zeker terug contact met me op. Dan zoeken we samen naar een oplossing.